Mijn boekhouding
Bel ons voor een vrijblijvende afspraak
033 - 4324457

Vraag en antwoord

Regelmatig worden ons dezelfde vragen gesteld. We hebben geprobeerd ze hier te verzamelen. Klik op een vraag en zie het antwoord

Administratie en advies
Ik heb een B.V. Ben ik dan verplicht om een accountant in de arm te nemen ?

Het is een misverstand dat de jaarrekening van een BV verplicht door een accountant (RA of AA) opgesteld moet worden. Alleen middelgrote en grote ondernemingen zijn zgn. controleplichtig en dienen daarvoor een accountant in de arm te nemen. Doe de test op onze homepage en u ziet gelijk of u een accountant nodig heeft.

Is een jaarrekening voor een eenmanszaak verplicht ?

Nee, een jaarrekening is voor een eenmanszaak niet verplicht. In de meeste gevallen volstaat een gedetailleerde balans / winst en verliesrekening welke gebruikt kan worden bij de aangifte inkomstenbelasting. Let op: Indien je een huis wilt gaan kopen of een financiering wilt afsluiten vragen banken en hypotheekverstrekkers om een jaarrekening.

Kan mijn administratie volledig digitaal worden gevoerd ?

Bij Finedi kan dat. Finedi heeft een volledige online oplossing voor het verwerken van administraties. Ook een automatische koppeling met kassasystemen en bankafschriften is mogelijk. Voordeel hiervan is dat u ook nog eens snel inzicht heeft.

Werkt Finedi met vaste tarieven ?

Ja, Finedi werkt met vaste tarieven. U ontvangt vooraf een overzichtelijke opgave van de jaarlijkse kosten zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Ik verwerk mijn boekhouding zelf, maar de salarisadministratie niet. Verzorgen jullie ook alleen de salarisadministratie ?

Ja, wij verzorgen voor meerdere relaties alleen de salarisadministratie. Desgewenst verzorgen wij deze compleet digitaal of u ontvangt van ons alles via de mail zodat u eenvoudig de administratie bij kan werken en de betalingen kan verrichten.

Cursussen
Ik wil zelf mijn administratie verwerken. Kan ik bij Finedi een boekhoudcursus volgen ?

Ja, dat is mogelijk. Wij bieden de mogelijkheid voor een training boekhouden. Wij gaan dan aan de slag met uw eigen administratie zodat u na de training exact weet hoe een administratie verwerkt moet worden.

Interim ondersteuning
Verzorgen jullie ook administratieve ondersteuning op locatie ?

Wij verzorgen voor een aantal van onze relaties werkzaamheden op locatie. Periodiek komen wij bij uw bedrijf langs om bijvoorbeeld uw administratie te verwerken.

Ik heb tijdelijk ondersteuning nodig. Kan ik daarvoor bij Finedi terecht ?

Finedi verzorgd voor diverse relaties werkzaamheden op locatie. Dat kan tijdelijk zijn i.v.m. ziekte van een medewerker of voor een speciaal project. Bij onze diensten kunt u meer informatie vinden over interim ondersteuning.

Korte lijnen, persoonlijk contact, heel verfrissend allemaal.

- Marjorie Molensky
Itsyourday